DIY Planteskilte

diy-planteskilte-dyrk-byen-groenne-fingre-jannie-gejl

I sidste uge havde jeg fornøjelsen af at bruge mine sidste ferie-fridage. Det betød blandt andet en dejlig stund med fingrene i sorten muld, så mine små spirer kunne få bedre vækstforhold i større potter.

Men hvad er det lige, man stiller op, når man gerne vil nørde lidt med, hvilken spire det helt præcis er, man lige har plantet om? Svaret er små planteskilte og ja – man kan købe fine plastskilte (og dem har jeg også flere af), men man kan jo også forsøge sig med sine helt egne små skilte. Jeg synes, det var ret så hyggeligt og ikke mindst brugbart, og derfor vil jeg da lige give ideen videre til jer.

Med min plantebog med noter om hvert spirende kuld, var det ingen sag at føre data ind i Excel på min skønne MacBook. Jeg valgte at skrive, hvilken grøntsag, der var tale om, den specifikke sort og tre datoer, som viste tidspunkt for henholdsvis såning, spiring og omplantning. Og jeg valgte at bruge en font fra min yndlingsfontkreatør Kimberly Geswein og lave forskellige farver alt efter planten og kuldet (har fx to kuld Indigo Rose Tomater, så de fik hver deres farve – se nedenfor).

Jeg printede og skar til, inden jeg lagde de små sedler i en lamineringslomme og laminerede dem, da jeg tænker, at det må kunne holde det værste vand ude. Herefter blev de små sedler igen skåret ud med en lille gennemsigtig kant på tre sider og en spids afslutning på den fjerde side, så de nemt kan stikkes i jorden (Tip: driller de lidt, når de skal i jorden, kan du prøve at stikke dem ned helt tæt på pottekanten).

Nu har jeg helt styr på mine små spirer og glæder mig til at følge deres vækst henover sommeren :-)

Dette indlæg blev udgivet i Haven og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *