Haveglæde og genbrugspotter

Siden jeg flyttede i hus, er haveinteressen vokset. Jeg nyder at se frø spire frem fra jorden og roen ved at gå i haven. Ingen jag og forventninger – bare grøn naturlighed.

janniegejl-2015-04-18 16.55.31Jeg var i april så heldig at få en FIATfuld planter fra en kammerats mor. De blev plantet i vildnisset bagerst i haven. Det ser ud til, at de fleste har overlevet, og jeg venter nu spændt på, hvad det helt præcis er, jeg har fået.

Jeg var også så heldig, at få kartofler fra min svoger. De er også plantet og spirer stolt frem i køkkenhaven. Håber på afkast :-)

Jeg er vild med det her havekoncept, hvor man kan give spirer videre. Selv har jeg fået forspirret lidt for mange tomater og agurker (bare spørg min mand!), så de har også fundet nye hjem rundt omkring. Og de sidste står og fylder godt i vindueskarmene, indtil de kan komme i drivhus!

Ja, du læste rigtigt. Drivhus! Vi har nemlig købt et ganske lille drivhus på fem kvadratmeter, som forhåbentlig flytter ind i løbet af de næste par uger. Det bliver så spændende. Meget mere om det følger helt sikker :-)

Det betyder også, at jeg lige vil se, om jeg kan nå at forspire én ting mere – aubergine.

I min havesøgning online faldt jeg for tid tilbage over en fin Pot Maker. En lille trædims til at lave såpotter af avispapir. Jeg spurgte min søde far, om han ville lave sådan en til mig til trædrejning – og vupti – min helt egen VG Pot Maker!

Den kom i brug i dag. Helt enkelt rulles en stribe avispapir omkring og stampes. Herefter fyldes potten med jord, som gør, at den står ganske fint. Og så er det bare at så. Papiret bliver selvfølgelig vådt, når de vandes, men rygtet siger, at de skal kunne holde okay til en omgang forspiring. Det forsøg er hermed sat igang.

Dette indlæg blev udgivet i Haven og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *