De bedste vanillekranse

opskrift på vaniljekranse fra AMO - jannigejl.dkI dag har jeg bagt julens første kager. Og traditionen tro har jeg taget det lille Amo Gluten-opskriftshæfte fra 1973 frem og fundet den bedste opskrift på vaniljekranse.

Det er det opskriftshæfte, jeg kan huske fra min barndom. Og i mit univers er det dermed opskriften på de helt rigtige vanillekranse.

I aften blev det dog til pebernødder i stedet. Jeg kommer fra et hjem, hvor smagen af pebernødder aldrig helt imponerede, så i stedet blev vanillekransedejen brugt.

Opskrift på vaniljekranse anno 1973

  • 375 gram mel
  • 250 gram smør
  • 175 gram sukker
  • 25 gram vanillesukker
  • 1 æg

Alle ingredienserne æltes grundigt sammen, køres gennem en kødhakkemaskine, skæres i stykker på cirka otte cm, der formes til kranse og bages på ovnens midterste rille ved 200 grader i cirka seks minutter.

Ifølge opskriften skulle der blive ca. 90 stk. 

Og så blev det også lige til en portion choko-knas

Opskrift engelsk choko-knas anno 1973

  • 400 gram mel
  • 150 gram smør
  • 350 gram sukker
  • 25 gram cacao
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1/3 tskf. bagepulver
  • 1/3 tskf. natron

Alle ingredienserne æltes grundigt sammen. Dejen trilles til pølser på cirka halvanden cm. tykkelse. De skæres i stykker på størrelse med en stor hallsnød og trykkes flade, inden de bages midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter.

Ifølge opskriften skulle der blive ca. 125 stk. 

God bagelyst – og glædelig snarlig jul :-)

Dette indlæg blev udgivet i Godt til maven og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *