Nybagte brud på en time

Jeg har tidligere skrevet om lækre boller i en fart – men den gang linkede jeg desværre til opskriften på en ekstern side, som sidenhen blev et dødt link. Øv.

I dag opstod samme problematik: lysten til lidt lækkert uden lysten til at forlade sit hjem. Google er som så ofte før min ven – og jeg fandt en opskrift på cphfoodie.com, som passede med, hvad jeg havde af ingredienser og den tid, jeg havde lyst til at bruge. Resultatet var ganske lækkert – og derfor vil jeg lige dele opskriften med jer :-)

Ingredienser
6 spsk lunkent vand
50 g gær
3 dl mælk
3 spsk sukker
1,5 tsk salt
50 g smeltet smør
et par håndfulde havregryn
ca. 7 dl mel

How to:
Oplæs gæren i vandet. Hæld mælken over det smeltede smør og tilsæt dette samt salt, sukker og havregryn. Tilsæt melet til dejen er lækker blød og lad den snurre godt rundt i køkkkenmaskinen; jeg plejer at lade den ælte i +/- ti minutter. Er dejen meget blød, kan du bruge et par skeer til at lave 9-12 rustikke brud på en bageplade. Lad dem hæve i en halv time. Bages ved 225 grader i cirka 12 minutter til de er lækre gyldne.

Bum. Lækker morgenmad i en fart – bon appetit :-)

jannie gejl baunwall - nemme-boller_1

Dette indlæg blev udgivet i Godt til maven og tagget , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Nybagte brud på en time

  1. Pingback: Lækre boller i en fart • Mit lille univers • janniegejl.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *