Til en god hjemmebrunch hører sig også hjemmelavet müsli. Det viser sig, at når man rister müsli skifter det pludselig navn til granola – vildt ikke?
Jeg plejer egentlig at lave min müsli på panden, men fik denne gang lyst til at prøve at lave det i ovnen i stedet.
Hjemmelavet granola a la Jannie:
- 2 dl havregryn
- 1 dl mandler og hasselnødder
- Lidt solsikkekerner
- Mørkt chokolade
- 4 tsk. honning
- Lidt salt
Hak mandler, hasselnødder og chokolade groft og fordel det på en bageplade med bagepapir sammen med havregrynene og honning.
Lad det stå i ovnen ved 150 grader i 15-20 minutter til det er ristet og let gyldent. Sørg for lige at blande lidt rundt i det et par gange, så honningen bliver godt fordelt og noget af müslien klumper sig lækkert sammen.
Lad det køle ned og giv det evt. lige lidt groft salt, hvis du, som jeg, elsker lidt salt til det søde.
Serveres fx med græsk yoghurt, blåbær og ahornsirup.
Bon appetit – og husk at du kan mikse din egen granola med lige det, du kan lidt og måske alligevel har, i køkkenskabet af frø, flager og nødder