Med Hjallerup som næste stop og søde mennesker at besøge, er det tid til at bage lidt… Det blev til hindbærsnitter og “den der du ved nok”.
Lad os tage opskriften på ca. 16 stk. runde hindbærsnitter:
Du skal bruge:
En halv vaniljestang (okay – indrømmet, jeg brugte vaniljesukker i mangel på stænger)
70 g. flormelis
150 g. stuetempereret smør
250 g. hvedemel
1 tsk bagepulver
0,5 dl vand
200 g. hindbærmarmelade
Glasur til pynt
Vaniljesukker, flormelis, smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Herefter kommes vand i, og dejen æltes til den er glat og smidig, hvorefter den skal stå i køleskabet en halv times tid.
Dejen rulles ud, til den er ca. 3 mm tyk, cirkler udstikkes, lægges på en bageplade med bagepapir og bages i ca. 8 minutter ved 190 grader (det er ok, hvis de virker lidt halvbagte).
Brug ca. halvanden tsk. Hindbærmarmelade til at samle hver snitte – og dekorer med glasur og pynt.