Lækre pølsebrød

hjemmebagte-poelsebroed-janniegejl-

Hvad laver man til seje arbejdsmænd, som skal have en god aftensmad? Mulighederne er mange; mit valg faldt på hotdogs med hjemmelavede pølsebrød – og selvfølgelig med en kold Cocio til.

Jeg har tidligere kastet mig over hjemmelavede burgerboller og overvejede at bruge selvsamme opskrift, men først spurgte jeg lige min gode ven Google, om der mon var en god opskrift på pølsebrød. Og mindsandten om der ikke dukkede ret så mange muligeheder op.

Valget faldt på denne opskrift fra Valdemarsro.

Opskrift på pølsebrød

Til 12 pølsebrød skal du bruge:

3 dl. lunkent vand
50 g. gær
1 dl. mælk
1/2 dl. olivenolie
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
200 g. grahamsmel
400 g. hvedemel
Æg til pensling og sesamfrø til pyntning

Sådan gør du:
Find din yndlingskøkkenmaskine – i mit tilfælde Kalle K-Mix – og sæt en dejkrog på.
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt mælk, olivenolie og æg.
Bland alle de tørre ingredienser sammen (dog ikke hvedemel) og hæld det i dejen.
Nu tilsættes hvedemel indtil dejen har en god konsistens.
Lad gerne din køkkenmaskine ælte stille og roligt i 10 minutter; det kræver lidt tålmodighed, men jeg bilder mig selv ind, at det kan smages i det endelige resultat i form af lækkert luftigt brød.

Herefter hæver dejen i en god halv time, inden den formes til 12 aflange pølsebrød, som igen skal hæve i en halv times tid.

Endelig pensles brødene, drysses med sesam og kommes i en forvarmet oven i 15 minutter (hold øje med dem; bagelængden afhænger lidt af brødenes størrelse) ved 190 grader.

Nu har du lækre, luftige pølsehorn til hjemmelavede hotdogs. Og når du er træt af at spise hotdogs, kan brødene med fordel bruges til fx en sandwich.

Og arbejdsmændene var vist ok tilfredse med menuen – og jeg er glad for at have fundet en ny opskrift til samlingen.

Dette indlæg blev udgivet i Godt til maven og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *