Så er grillsæsonen ved at være over os, og selvom grill er lig med kød, er godt brød nu stadig en succes.
Jeg prøvede for første gang at lave burgerboller, og var overrasket over luftighed og smag:
Ca. 6-8 stk.
Ingredienser:
-
3 dl sødmælk
-
20 g gær
-
500 g hvedemel
-
1 tsk fint salt
-
1 spsk sukker
-
30 g smør
-
Æg til pensling
-
Sesamfrø til pyntning
How to:
Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.
Se Prices opskrift på burgerboller.
Pingback: Burger med alt godt fra haven | Mit lille univers
Pingback: Lækre pølsebrød • Mit lille univers • janniegejl.dk