Hjemmelavet brunsviger

Min mand har lige haft fødselsdag. Og når man har fødselsdag, må man få alle sine livretter.  Eller – i hvert fald få en hjemmebagt brunsviger a la Blomsterberg :-)

Denne opskrift passer til en bradepande til en ganske almindelig ovn. Jeg har fordoblet fyldet i forhold til den oprindelige opskrift – bare fordi fyldet virkelig gør en forskel på en hjemmelavet brunsviger.

Ingredienser til dej

  • 2,5 dl sødmælk
  • 50 gram gær
  • 100 gram blødt smør skåret i tern
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • 4 æg
  • 625 gram mel

Ingredienser til fyld

  • 400 gram smør
  • 400 gram farin

Sådan bager du en brunsviger:

Lun mælken og kom det ned i Kalle Køkkenmaskine. Det må ikke være for varmt (men er det blevet lidt for varmt, kan du tilsætte lidt mælk, så det når den helt rette “rør-gær-ud-temperatur”.

Rør gær i og tilsæt æg, mælk, sukker, salt og tre fjerdedele af melet.

Tilsæt smør og resten af melet og lad køkkenmaskinen ælte godt igennem. Dejen skal være ret blød, så hold lidt igen med melet, hvis det giver mening.

For en bradepande med bagepapir og hæld dejen på. Lad den hvilke i fem minutter, inden du fordeler den udover hele formen.

Lad kagen hæve i en times tid.

Fyldet er nemt: smelt smør og brun farin ved svag varme, til det bliver en lækker sammehængende masse.

Når dejen er færdig med at hæve, laver du huller i den og fordeler fyldet ud over det hele og lader det falde ned i dine fine huller. Pas på, de ikke bliver så dybe, at fyldet ryger ned på bunden, når du putter det på.

Lad dejen hæve i et kvarter inden du bager din brunsviger ved 200 grader i en halv times tid afhængig af din ovn.

Bon appetit :-)

Opskriften er fra dr.dk

Dette indlæg blev udgivet i Godt til maven og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *