Ja det er noget af en påstand at komme med: ægte varm kakao! Men når jeg siger “den ægte”, så mener jeg den varme kakao, jeg er vokset op med – for mig, er det den rigtige, den ægte
Opskriften stammer fra en af de der Karolines kogebøger, men i dag er den selvfølgelig frit tilgængelig på nettet. Heldigvis. For jeg har ikke alle Karolines kogebøger.
Ingredienser
25 g smør
50 g kakao (cira 1 dl)
1 l sødmælk (letmælk er også fin)
85 g sukker (cirka 1 dl)
Sådan laver du varm kakao
Smelt smørret i en gryde, tilsæt kakao og varm blandingen godt igennem under omrøring. Det bliver lidt en genstridig masse. Pisk herefter mælken i lidt efter lidt og rør indtil den er rigtig godt varm (måske den endda lige skal op at koge, men pas på at du ikke pludselig har varm kakao ud over det hele). Smag til med sukker.
Server den varme kakao med flødeskum – og en lun bolle eller vandbakkelse.
Link: Arla.dk